Nyheter

Airwatergreen expanderar försäljningen och öppnar nu ett kontor i Malmö med två medarbetare för att komma närmre kunderna i södra Sverige.

Airwatergreens nya avfuktningsteknik som effektiv kondenserar fukt till vatten i alla temperaturer har på bara två år blivit ett populärt alternativ på marknaden för energieffektiv klimathantering i Sverige.

Särskilt i Skåne har fastighetsförvaltare visat stort intresse för Airwatergreens teknik. Möjligheten att hålla både torrt och kallt för att spara uppvärmning har visat sig attraktivt. Men även fjärrvärmeindustrin har uppmärksammat teknikens förmåga att torka de varma och ökänt svåravfuktade fjärrvärmekamrarna som finns under stadens gator.

Airwatergreen öppnar nu ett kontor med två medarbetare i Malmö för att komma närmre kunderna i södra Sverige och på västkusten.

”Skåne är en av våra bästa marknader och här har man verkligen förstått poängen med vår teknik. Vi är jätteglada över att kunna öka närvaron här”, säger VD Jonas Wamstad.

Airwatergreen har sedan tidigare utvecklat den nya tekniken Varmkondensering för att kondensera fukt ur luft med hjälp av värme istället för kyla, och där funktion och energieffektivitet är konstant i alla temperaturer. Tekniken har nyligen patenterats i USA, Kina och Ryssland och har kallats nästa generations fukthantering. Tekniken har därefter vidareutvecklats är nu redo att ta steget in på området sorptionskyla.

Ladda ned