Airwatergreen antagna till Swedish Scaleups

UPPSALA 200518

Airwatergreen har blivit antagna till Swedish Scaleup programmet. Airwatergreen som nu befinner sig i sin expansionsfas med fortsatt tillväxt i Skandinavien och Europa får nu stöttning av UIC (Uppsala Innovation Centre) i detta arbete med skräddarsydd rådgivning, kunskap och nätverkande.

Uppsala läns företagsinkubator och accelerator UIC ingår i Swedish Scaleups som stöttar innovativa bolag i östra Mellansverige att växa ännu snabbare. Tillsammans erbjuder tio företagsinkubatorer och science parks en unik tillgång till affärsutvecklingsprogram och skräddarsydd support för att snabbare skala upp företagets verksamhet. 

Airwatergreens teknologi gör det möjligt att sänka energiförbrukningen relaterad till avfuktning av luft med en egen patenterad och innovativ teknologi. Produkterna används nu med stor framgång för att säkra klimatet i byggnader för att undvika korrosion och mögel som annars medför stora kostnader att hantera. Teknologin som har realiserats i ett antal produkter har testats av RISE. 

Resultaten från test och och ett stort antal installationer hos kunder visar på en halverad energiförbrukning eller mer. Samtidigt har många kunder kunnat sänka sin totala energiförbrukning rejält eftersom avfuktarna är lika effektiva vid låga temperaturer. Många svenska kyrkor har som exempel kunna sänka sin totala energiförbrukning med över 80% på detta sätt. 

“Vi uppskattar verkligen den stöttning som UIC erbjuder! Vi är idag ett UIC alumnibolag efter att tidigare ha varit ett av UICs startup bolag. Även under expansionsfasen så behöver små-och medelstora företag assistans med rådgivning, etablering av kontakter i andra länder som exempel. Vi har mötts av stort intresse i Europa och får idag förfrågningar där man ser möjligheten att sänka sin energiförbrukning och sitt CO2 belastning”, säger Bo Tiderman VD på Airwatergreen AB. 

”Vi tycker att det är spännande att kunna vara med och stötta de teknologiföretag som växer i Uppsalaregionen. Airwatergreen har vi följt med stort intresse under flera år och ser det stora värdet till energibesparing som deras teknologi möjliggör”, säger Monica Hedberg, projektchef på UIC. 

Om Airwatergreen 

Airwatergreen AB är ett svenskt luftbehandlingsbolag som erbjuder energieffektiv avfuktning i alla klimat. Vi utvecklar och tillverkar produkter som avlägsnar fukt och lukt på ett effektivt sätt vilket förlänger livslängden på byggnader, varor och utrustning, samt skapar en hälsosammare arbetsplatsmiljö att vistas i. Produkterna bygger på en patenterad teknologi kallad varmkondensering som ger en rad unika fördelar. Fördelar är halverad energiförbrukning, plug´n play installation och samma effektivitet vid alla temperaturer. Vi har idag över 500 installationer i 8 länder.
Läs mer på www.airwatergreen.com 

Om UIC 

UIC (Uppsala Innovation Centre) är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas av UBI Global bland världens topp 5 bästa offentliga företagsinkubatorerna. UIC erbjuder skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till nyskapande start-ups och tillväxtföretag som vill utveckla sitt företag, skala upp eller nå en internationell marknad. UIC tar inga ägarandelar och är branschoberoende. UIC arbetar nära näringslivet genom exempelvis ett stort nätverk av affärscoacher från näringslivet och ett tjugotal UIC-partner, som alla bidrar till UIC-bolagens utveckling tillsammans med UIC. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun. Ägare till UIC är till lika delar STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt Uppsala universitet Holding. UIC ingår i Vinnovas program Inkubationsstöd – Excellens.
www.uic.se 

Om Swedish Scaleups 

Swedish Scaleups är ett samverkansprojekt för innovativa bolag i Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro som är redo skala upp. Projektet är en del av samverkansprojektet Växtzon som delfinansieras av EUs regionala utvecklingsfond, som startade 2013. Genom Swedish Scaleups får bolag kostnadsfri tillgång till den samlade kompetensen från tio företagsinkubatorer och science parks samt kontaktytor till storbolag och akademi. Parterna i projektet är UIC, Eskilstuna kommun (tidigare Munktell Science Park), Create, Västerås Science Park, Inkubera, Alfred Nobel Science Park, Norrköping Science Park, Vreta Kluster, LEAD samt Science Park Mjärdevi.
https://swedishscaleups.se/